Woensdagochtend hebben we afgemeerd aan een autobanden-kade in Seydisfjördur aan het eind van een fjord aan de oostkust van IJsland.
We maken schoonschip en donderdagochtend vertrekken Else en Chris. Anderhalve maand hebben we samen opgetrokken en gebivakkeerd op  enkele vierkante meters en altijd was de stemming goed en de samenwerking fantastisch. Good friends.

Nu enkele dagen op mezelf en kleine reparaties aan de boot gedaan. Vrijdag een autootje gehuurd en de hoogvlakte verkend tot aan de bovenloop van de enorme Vatnajökull-gletsjer. Basalt, meertjes, wilde beekjes, mist, mos en schapen. Af en toe duikt er een paartje wilde zwanen uit de mist op. In de dalen kleuren de hellingen paarsblauw van de bloeiende lupines.
Pal naast de boot is een feesttent neergezet waar  ‘s avonds een prima bluesband speelt en de dorpelingen barbecueën.

Vandaag, zaterdag 25 juli.
Met de wifi in de koffieshop van het nabijgelegen benzinestation werk ik de site bij. Foto’s toegevoegd aan eerdere blogs. Het blog over Jan Mayen dat ik via satelliettelefoon had gestuurd was helaas niet geüpload en heb ik er alsnog tussengezet.

Dank jullie allemaal voor jullie ontzettend fijne reacties. Heerlijk om te lezen.

Na dagen bewolkt weer is de zon vandaag volop doorgebroken.
Ieder moment kunnen Willemijn, Jill, Erik en Koen komen aanrijden.
Ahhh… Daar komen ze net aan.