Mijn oudste zus Mieke, die in Noorwegen woont, is speciaal naar Tromsø gevlogen om ons twee dagen op te zoeken. Heel gezellig en wat ze alleaal aan brouwsels bij zich had compenseert ruimschoots voor de aderlating bij de customs van Ålesund.

Vandaag hebben we gedrieën met de boot de oevers van de sund van Tromsø afgestruind voor wat scheepsmateriaal, om diesel te tanken en om wasjes te draaien op de camping. Verder allerlei kleine klusjes aan boord gedaan; de schootlieren draaien weer als tiereliers.

Al pizza-etend stapten vanavond nota bene pal voor onze neus koning Harald en koningin Sonja aan boord van het klassieke koninklijk schip Norge, rijk gepavoiseerd met een batterij marine-officieren en matrozen in het gelid. We hebben elkaar vriendelijk gegroet.

Dick en Chris vliegen dinsdag in voor de reis naar Spitsbergen (Else stapt in Spitsbergen op) en Erik-Jan neemt het vliegtuig naar huis. Woensdag kiezen we weer zee.
De weersverwachting voor de komende dagen is omgekeerd aan wat we hebben gehad. Rustig, droog weer met weinig wind, maar wel uit noordelijke richtingen. Wordt het dobberen en motorzeilend naar Spitsbergen? We zullen zien.

De bestelde router voor het mailen per satphone is reeds anderhalve week geleden op de bus gedaan maar moet volgens ‘track and trace’ nog steeds worden ingeklaard en komt waarschijnlijk dus niet op tijd. Beperkte SMS-satphone-berichtjes dus de komende dagen.. en al die walvisfoto’s plaatsen we dan maar later op het logblog…
HJJ