Slingers en tompoezen voor jarige Erik-Jan vanochtend. Het recept voor de tompoezen blijft bewaard want er volgen nog drie CAT-verjaardagen.

Vanochtend met zon en een stevige bries, nog altijd uit het noorden, aan de wind van Reine naar Svolvaer gezeild, de hoofdstad (what’s in a name) van de Lofoten. Naar gelang de dag verstreek nam de wind gestaag toe. Toen de golven door het gangboord spoelden, ietwat aan de late kant het eerste rif in het grootzeil gezet en niet veel later het tweede. Onderweg heeft Erik-Jan met de sextant onze geografische breedte bepaald. Scheelde maar enkele mijlen met de GPS-positie…

We liggen hier in Svolvaer naast de Noorderkroon, een bekende charter-zeilboot die dikwijls naar Spitsbergen reist, maar we zien niemand aan boord.
Vanavond uit eten. Erik-Jan trakteert.