Vandaag zijn we naar Rørvik gezeild met halve wind uit het noordwesten die in de middag opliep tot 6 Beaufort. Ongereefd en voltuig (kluiver, stagfok, grootzeil en bezaan) spoten we met 7 knoop over de golven. Nou ja, eigenlijk juist heel weinig golven voor deze wind, omdat de golven gebroken worden door de baaierd aan rotseilandjes en kliffen (skerries). Een prachtige zeildag, ondank het zwaarbewolkte weer met een aantal ongemeen felle en koude regenbuien.
Nu liggen we in de haven van Rørvik, een klein vissersplaatsje aan een zeestraat tussen het eiland Vikten en de vaste wal. Kittiwakes (drieteenmeeuwen) nestelen op de schuine daken van een paar oude pakhuizen. Behalve een museum in een spectaculair vormgegeven gebouw, is hier verder weinig te bleven. Als je naar het centrum vraagt, verwijzen je naar het benzinestation..