Het zat wat tegen met de ICT aan boord van de Cachalot, maar nu hebben we de router voor externe wifi aan de praat gekregen en dus zit ik hier aan boord met mijn laptop ingelogd op de site. De wind giert door het wand en de boot ligt te schudden tegen de kade.

Zondag zijn we vertrokken uit Ålesund en vervolgens hebben we drie dagetappes van 50-60 Nm afgelegd. De laatste twee dagen vanaf Kristiansund hebben we gezeild met stormwind in de rug. De zeilen gereefd en om beurten twee uur met de hand aan het sturen, want de stuurautomaat weet niet goed raad met de rollers die van achteren inkomen en het schip dwars willen zetten. Door het grillige weer met windvlagen van kracht 8 blijven we voorlopig langs de kust tussen de duizenden riffen en eilanden door omhoog scharrelen. Zodra de kans zich voordoet kiezen we open zee om in een keer door te steken naar de Lofoten, maar gezien de weersvooruitzichten zit dat er nog niet in.

Gisteren en vandaag vlogen er twee zeearenden over de Cachalot. Verder hebben we gedurende al die dagen op zee nog maar een keer een zeezoogdier gezien, een rug met vin achterop van ‘mogelijk’ een dwergvinvis.

We liggen nu in een klein haventje, Bessaker, met het café naast de steiger. Konden nog net voor sluitingstijd (20:00 uur!) een maaltijd met schelvisburgers en een heerlijke pint naar binnen werken.
Goed leven hier.