Bericht vanuit de bibliotheek van Ålesund want internet aan boord is nog steeds problematisch.
Dank Roelf voor je hersteloperaties voor deze website. Mooi dat je de SMS-berichtjes, die ik per satphone mailde naar deze site maar niet aankwamen, alsnog hebt geplaatst.

Na de kater direct na binnenkomst in Ålesund waarbij de boot door douane en drugshond ondersteboven werd gekeerd en we een paar flesjes van de drankvoorraad kwijtraakten, doordat ik deze vergeten was aan te geven, hebben we enkele kleine reparaties uitgevoerd en schoonschip gemaakt. Klaar voor de volgende etappe met goede zin.

Ålesund is een prachtig en Jugendstil-stadje (zoek maar op wikipedia) en we liggen op een prachtig plekje midden in het centrum. Morgen, zondag, gaan we na twee rustdagen weer verder naar het noorden. De afstanden de komende dagen zullen wel beperkt blijven want er wordt stormweer voorspeld voor maandag en met name voor woensdag wordt er zelfs windkracht 9 verwacht. We kiezen voorlopig dus niet voor open zee maar kruipen tussen vaste wal en de eilanden door omhoog. Het is hier de koudste meimaand in  36 jaar en ik begrijp van de weerkaarten dat het in Nederland ook meer herfst is dan voorjaar. We zetten onze kaarten dan maar in op juni.

Bijgaand een paar foto’s van de eerste etappe Lauwersoog-Ålesund.