Dank voor jullie comments. Enkelen dachten dat we al ver op zee zaten, maar nee, sorry voor de verwarring, de website was nog in de try-outfase.
Aanstaande vrijdag 22 mei, geheel volgens reisschema gooien Erik-Jan en ik de trossen los in Lauwersoog en gaan we op pad voor de eerste lange etappe naar Tromsø, waar we half juni willen aanmeren.

Nog drie dagen voor de laatste voorbereidingen, zoals het aansluiten van de router voor de nieuwe wifi-antenne boven in de hoofdmast, Eprib monteren naast de kajuit-ingang, navigatieverlichting controleren, lifelines monteren, nieuwe Nasa Navtex Clipper plaatsen omdat de oude plotseling kuren vertoonde, en zo staan er nog een tiental klusjes op de to-do-list.

Vervelend is dat het mij nog steeds niet lukt om te mailen met de satelliettelefoon aangesloten op een Macbook. Het MailaSail-account werkt (zodra er een internetverbinding is vliegen de testmails in cyberspace), de Iridium satphone werkt ook want ik zie een datastroom uit- en ingaan, maar de combinatie werkt nog niet. Mailen per satphone is de methode om dagelijks de website te voorzien van actuele posities en korte verslagen, maar is vooral van belang om per mail weerberichten op te vragen (grib files, synoptic weathercharts, ice charts). Een safety-issue met hoge prioriteit en urgentie, dus snel opweg naar de Iridium-profi’s.

Wanneer we dagelijks het CAT2015-logboek als ‘logblog’ op deze site zetten, is het hartstikke leuk om daarop reacties te krijgen. Om je ‘comment’ ook op deze website te zien, moet de ‘administrator’ die ‘approven’, wat niet lukt als diezelfde ‘administrator’op zee zit met marginaal internet. Heb dus geduld, maar tegelijk kijkt Noordvaarder-Roelf met ons mee als administrator-aan-wal en helpt hij deze website gangbaar te houden. Dank daarvoor Roelf.

De CAT2015-crew is een vriendenclub met wortels in roeiteam Noordvaarder en biologenduikclub Calamari.
Afgelopen weekend was fantastisch. Onze vrouwen, dochters en partners, hebben dit jaar de Harlingen-Terschelling race geroeid in onze whaler Noordvaarder; 36 kilometer in 3 uur en 35 minuten, een megaprestatie.